24 Μάρτιος 2018, 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2018, 19:20

Δύο νεκροί από την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια

  • Δύο νεκροί από την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια
    Εικόνα από το σημείο της φονικής έκρηξης στην Αλεξάνδρεια (φωτ.: EPA / Ibrahim Youssef)

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τη στιγμή που από το σημείο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της Ασφάλειας της πόλης. Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου. Ο δεύτερος, που ήταν νεοσύλλεκτος, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας, στρατηγός Μοστάφα ελ Νεμρ, δεν έπαθε το παραμικρό. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη επισκέφθηκε το σημείο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση. Όπως είπε, το γεγονός αυτό δεν θα τον αποτρέψει από το «να πράξει το καθήκον του», φροντίζοντας για την ασφάλεια των προεδρικών εκλογών που ξεκινούν σε δύο ημέρες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα, σε έναν όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξάνδρειας. Πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Αλ Αχράμ έκανε λόγο για «τρομοκρατική έκρηξη με στόχο την αυτοκινητοπομπή» του στρατηγού ελ Νεμρ. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.