23 Μάρτιος 2018, 16:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2018, 16:28

Καμμένος: Η Τουρκία να χρησιμοποιήσει το γεωτρύπανο στη δική της ΑΟΖ

  • Καμμένος: Εάν ο Τσίπρας διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν θα κάνουμε παρέλαση, θα έχουμε πόλεμο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL)

Στη διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών προχώρησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, σχολίασε με καυστικό τρόπο το γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι.

«Τα κινητά των δύο Ελλήνων, ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας δεν ευρέθη απολύτως τίποτα και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τον Σκάι και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία».

«Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή απόφαση της συνόδου κορυφής ΕΕ», τόνισε για την ευρωπαϊκή καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων.

Κατά τη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, τον ευχήθηκε ειρωνικά «καλορίζικο» στο γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι, προτρέποντάς τους παράλληλα «να το χρησιμοποιήσουν στη δική τους ΑΟΖ».

Παράλληλα, υπουργός επανέλαβε τη θέση του περί πιθανού «ατυχήματος» στο Αιγαίο. «Όταν υπάρχει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και υπάρχει προσέγγιση των αεροσκαφών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Το ίδιο και στη θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.