23 Μάρτιος 2018, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2018, 08:38

Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον

  • Νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» με δάνεια και φοροαπαλλαγές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μετά τις αντιδράσεις από τους πολίτες που κυριολεκτικά έριξαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα προσπαθώντας να προλάβουν να κάνουν αίτηση για το Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον προτού εξαντληθούν οι διαθέσιμοι πόροι, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός των νοικοκυριών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Κατά συνέπεια, οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 90-95 χιλιάδες, από 40-45 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικά.

Σε συνεννόηση με τις περιφέρειες επιδιώκεται η αύξηση και του δικού τους σκέλους χρηματοδότησης, ενώ μαζί με τα τραπεζικά κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί (250 εκατ. ευρώ) το σύνολο της χρηματοδότησης αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα στις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 23.850 νοικοκυριά και έχουν οριστικοποιηθεί 12.338 αιτήσεις που δεσμεύουν συνολικά 158,5 εκατ. ευρώ.

Όσοι χρήστες είχαν ήδη εγγραφεί αλλά δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη διαδικασία για να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα στοιχεία, ήδη έχουν πρωτοκολληθεί 3.324 επιλαχούσες αιτήσεις, ενώ 8.188 χρήστες βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας υποβολής.