23 Μάρτιος 2018, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 23:15

Διχασμένος καιρός την Παρασκευή: Χιόνια στα βόρεια, σκόνη στα νότια

  • Διχασμένος καιρός την Παρασκευή: Χιόνια στα βόρεια, σκόνη στα νότια

Διχασμένος παραμένει για μία ακόμα μέρα ο καιρός στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την... παραδοσιακή αστάθεια του Μαρτίου. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στο υπόλοιπο της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί πρόσκαιρα στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΣτηνΑττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και τη νύχτα πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.