22 Μάρτιος 2018, 22:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 22:32

Τραμπ και Ερντογάν μίλησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

  • Τραμπ και Ερντογάν μίλησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων
    (Φωτ.: tccb.gov.tr)

Tηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη σημασία των ισχυρών διμερών σχέσεων, ενώ δεν αναφέρθηκαν στο θέμα της Συρίας.

Κατά την επικοινωνία τους «οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της συνεργασίας σε κοινές στρατηγικές προκλήσεις και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες και των δύο χωρών που επηρεάζουν τις διμερείς σχέσεις», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ένας εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου τόνισε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διορθώσουν ευαίσθητα θέματα που έχουν αμαυρώσει τις σχέσεις των δύο συμμάχων. Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κάποια αναφορά στη Συρία, όπου η στρατιωτική εκστρατεία της Τουρκίας εγείρει κινδύνους σύγκρουσης των δύο νατοϊκών συμμάχων.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην περιοχή και τις σχέσεις των δύο χωρών. Συζήτησαν «διμερή και περιφερειακά ζητήματα» γράφει το πρακτορείο, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.