22 Μάρτιος 2018, 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 19:54

Ιστορική άφιξη Κοτζιά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων

  • Φήμες για παραίτηση του Νίκου Κοτζιά
    Ο Νίκος Κοτζιάς κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Λίγο μετά τις 18:30 προσγειώθηκε στον χιονισμένο Διεθνή Αερολιμένα των Σκοπίων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία, όπου τους υποδέχτηκαν θερμά μέλη της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ιστορική άφιξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ήταν ιδιαίτερου συμβολικού χαρακτήρα, καθώς αποτέλεσε την πρώτη προσγείωση ελληνικού αεροσκάφους, μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας. Αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη μετονομασία του αεροδρομίου το οποίο πριν έφερε το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις προηγούμενες επισκέψεις του ο Νίκος Κοτζιάς μετέβαινε στα Σκόπια οδικώς από τη Θεσσαλονίκη.

Απόψε ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα του παραθέσει ο ομόλογός του Νικόλα Ντιμιτρόφ, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται η επίσημη συνάντηση των συνομιλιών των δύο υπουργών και των δύο αντιπροσωπειών με την οποία ο Νίκος Κοτζιάς θα αρχίσει τον μαραθώνιο επαφών του στα Σκόπια. Από την αυριανή συνέντευξη τύπου των δυο υπουργών Εξωτερικών, μετά το πέρας των συνομιλιών, θα δοθεί και το στίγμα της πορείας των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου.