22 Μάρτιος 2018, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 18:21

Πιθανό το Grexit στο ποδόσφαιρο – Δεν συμφώνησαν όλες οι ΠΑΕ με τις υπουργικές προτάσεις

  • Πιθανό το Grexit στο ποδόσφαιρο – Δεν συμφώνησαν όλες οι ΠΑΕ με τις υπουργικές προτάσεις
    (Φωτ.: Intime.gr)

Στον αέρα βρίσκεται όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Τέσσερις ΠΑΕ δεν συμφώνησαν με τις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται πλέον από τη FIFA, που περιμένει ενημέρωση ως αύριο για τη στάση των ελληνικών ομάδων.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και αύριο την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ και Ξάνθη έκαναν γνωστό ότι διαφωνούν με τις οκτώ προτάσεις που περιλαμβάνονται στο έγγραφο που κλήθηκαν να υπογράψουν για την επανεκκίνηση της Super League. Οι ΑΕΛ και Ξάνθη εξέφρασαν παρατηρήσεις επί των προτάσεων, τις οποίες είχαν πει και κατ' ιδίαν στον Γιώργο Βασιλειάδη.

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Απόλλων Σμύρνης έστειλαν υπογεγραμμένο το έγγραφο, συμφωνώντας με τις υπουργικές προτάσεις. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα ζήτησε να εφαρμοστεί από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος η τεχνολογία VAR, δηλαδή η δυνατότητα να δει ο διαιτητής μια επίμαχη φάση.

Στις οκτώ προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη περιλαμβάνεται το μέτρο για ανάκληση πιστοποιητικού και υποβιβασμό μιας ΠΑΕ σε περίπτωση που οπαδοί της προκαλέσουν τρεις φορές επεισόδια σε μια σεζόν, ή αν μια ΠΑΕ τιμωρηθεί πειθαρχικά τέσσερις φορές για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Αυτό θα γίνει με ρύθμιση και στην ΕΕΑ και θα ισχύσει από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, στον νέο πειθαρχικό κώδικα ο υφυπουργός ζητά να προστεθεί ρύθμιση, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων των ΠΑΕ - τόσο on camera, όσο και τοποθετήσεις στα social media - θα μπορούν, ανάλογα με την αξιολόγησή τους, να επιφέρουν τιμωρία της ομάδας.