22 Μάρτιος 2018, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 18:41

Συγκίνηση στην Αυστραλία: Οι Εύζωνες τιμητική φρουρά στη Βουλή της Βικτόριας (βίντεο)

Το ελληνικό τσαρούχι και η μπότα των Ευζώνων ακούγονται δυνατά στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες, καθώς για τρίτη φορά στην ιστορία της Προεδρικής Φρουράς τιμητικό άγημα βρίσκεται στη Μελβούρνη και για να λάβει μέρος στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Άγημα των Ευζώνων είχε ταξιδέψει στη Μελβούρνη το 1980 και το 1992.

Την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την άφιξη του 13μελούς αγήματος, τα μέλη του επίλεκτου σώματος φόρεσαν τα λευκά, την κρητική, τη μακεδονική και την ποντιακή στολή και ανέλαβαν τη φύλαξη της Πολιτειακής Βουλής της Βικτόριας. Εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι της Μελβούρνης που κυριολεκτικά έτρεξαν για μια φωτογραφία με τους Εύζωνες, πολλοί τραβώντας ακόμα και σέλφι.

Στη συνέχεια προς τιμή της ελληνικής αποστολής, την οποία εκτός από τους Εύζωνες αποτελούν ο αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος, ο ταγματάρχης και υποδιοικητής της Προεδρικής Φρουράς Παναγιώτης Ρούντος, ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Κουτσουμπίδης και η σμηναγός Παρασκευή Συρμή, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση από την Επιτροπή Πολυπολιτισμού  παρουσία του πολιτειακού πρωθυπουργού Ντάνιελ Άντριους, του υπουργού Πολιτισμού Ρόμπιν Σκοτ, του αντιπροέδρου της Επιτροπής Σπύρου Αλατσά, του υπουργού Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων Φίλιππου Δαλιδάκη και του γενικού προξένου της Ελλάδας Δημήτρη Μιχαλόπουλου.

Η μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα γίνει την Κυριακή, ανήμερα της εθνικής επετείου της Ελλάδας και θα ανοίξει με την Προεδρική Φρουρά.