22 Μάρτιος 2018, 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 17:13

Η Κρήτη «πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη (φωτο)

  • Η Κρήτη «πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη (φωτο)
    Παραλιακό μέτωπο στο Ηράκλειο (φωτ.: Ανδρέας Παπαγεωργίου)

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Κρήτη όπου πυκνό νέφος αφρικανικής σκόνης έχει καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού και κανείς μπορεί να δει τα πάντα... κίτρινα! Πλήθος κατοίκων δυσκολεύεται να αναπνεύσει ενώ όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα περνούν δύσκολες ώρες.

Το νησί, όπως λένε, θυμίζει περισσότερο περιοχή της Μέσης Ανατολής παρά ελληνικό νησί.

Η ορατότητα σε όλο το νησί έχει μειωθεί σε αισθητό βαθμό, ενώ επιστήμονες μιλούν για 500 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα. Η κατάσταση, σύμφωνα με κατοίκους, είναι εξίσου δύσκολη στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για να κυκλοφορήσουν φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και μαντίλια.

Το ΕΚΑΒ Κρήτης έλαβε πολλές κλήσεις για περιστατικά αλλεργίας και αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως από άτομα ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένους. Γιατροί του νησιού καλούν όλους όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν και να απευθυνθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας της περιοχής τους.


Άποψη από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας κοντά στο λιμάνι του Ηρακλείου

  • Όλες οι φωτογραφίες από το Ηράκλειο της Κρήτης είναι του Ανδρέα Παπαγεωργίου και παραχωρήθηκαν στο pontos-news.gr για τις ανάγκες του άρθρου.
Gallery