21 Μάρτιος 2018, 22:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2018, 22:00

Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

  • Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο
    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Νέα… ρουκέτα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έριξε ο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουσταφά Μπαλμπάι, ισχυρίστηκε ότι είναι ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο!

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του απάντηση, ο Τούρκος υπουργός αναφέρει ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

Σημείωσε ακόμη πως «Το υπουργείο μας από το 1996 με ανακοινώσεις του έχει αναφέρει τις απόψεις του για τα προβλήματα του Αιγαίου και πως δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, όπως και οποιεσδήποτε ενέργειες δεν θα δημιουργήσουν κάποιο νομικό τετελεσμένο».

Επίσης, ο Μ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι «από την ημέρα που ήρθαμε στη διακυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτα στο καθεστώς στο Αιγαίο».

  • Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ.