22 Μάρτιος 2018, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2018, 09:01

Δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου με οικοδεσπότη τον Τραμπ

  • Δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου με οικοδεσπότη τον Τραμπ
    Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την περσινή δεξίωση για την 25η Μαρτίου, μετά την υπογραφή της διακήρυξης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Πανάγος)

Είναι μια παράδοση που ξεκίνησε από τότε που ένοικος του Λευκού Οίκου ήταν ο Ρόναλντ Ρήγκαν, τη δεκαετία του 1980. Κάθε χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο οικοδεσπότης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πέρσι ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη εκδήλωση που φιλοξένησε, είχε δηλώσει ότι αγαπά τους Έλληνες και είχε υπογράψει διακήρυξη για την 25η Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

Φέτος η ετήσια δεξίωση θα είναι χωρίς τον ελληνικής καταγωγής Ράινς Πρίμπους, για τον οποίο πέρσι ο πρόεδρος έκανε ειδική μνεία.

Οι πόρτες του Λευκού Οίκου για την ελληνοαμερικανική κοινότητα θα ανοίξουν σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα) – η επίσημη πρόσκληση αναφέρει και τη Μελάνια Τραμπ ως οικοδέσποινα. Χθες ανακοινώθηκε ότι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν ένας από τους προσκεκλημένους, δεν ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση αιτία είναι η κακοκαιρία που επικρατούσε στη Νέα Υόρκη που είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη πτήση.

Ωστόσο, ο Εθνικός Κήρυκας σε δημοσίευμά του πριν από την ακύρωση της επίσκεψης τόνιζε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έδινε το παρών στη δεξίωση παρά την αρχική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο.