21 Μάρτιος 2018, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2018, 18:48

Σε Νέα Υόρκη και Μπρούκλιν τιμήθηκε η 25η Μαρτίου

  • Σε Νέα Υόρκη και Μπρούκλιν τιμήθηκε η 25η Μαρτίου
    Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο τίμησε την Ολυμπία Δουκάκη στην ετήσια δεξίωση για την 25η Μαρτίου (φωτ.: Twitter / Greek Consulate NY)

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ήταν ο οικοδεσπότης της ετήσιας δεξίωσης που δόθηκε την Τρίτη στη δημαρχιακή κατοικία για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ενώ το βράδυ της Δευτέρας αντίστοιχη εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Μπρούκλιν με οικοδεσπότη αυτή τη φορά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Έρικ Άνταμς.

«Αυτοί οι πατριώτες πριν από σχεδόν δύο αιώνες κέρδισαν μια σχεδόν χαμένη μάχη», σημείωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, και συμπλήρωσε ότι η Ιστορία μας διδάσκει ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε τις δυνάμεις μας, τις ικανότητές μας, την ευκαιρία να αλλάξουμε τις καταστάσεις. «Αυτοί οι πατριώτες το κατάλαβαν και δημιούργησαν το ελληνικό έθνος όπως το ξέρουμε σήμερα», κατέληξε.

Επίτιμη καλεσμένη στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου ήταν η βραβευμένη ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, η οποία βραβεύτηκε από τον Μπιλ ντε Μπλάζιο. Περίπου 200 μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης έδωσαν το παρών, ανάμεσά τους ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και η Άννα Μαρία Φάζιο, η Κερκυραία Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2018.


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπρούκλιν Έρικ Άνταμς. (φωτ.: Twitter / Greek Consulate NY)

Μία ημέρα νωρίτερα είχαν ανοίξει οι πόρτες του δημαρχιακού μεγάρου στο Μπρούκλιν για την ομογένεια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι «σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί την Επανάσταση του 1821 που συγκλόνισε τον κόσμο. Την επανάσταση που ήταν τέκνο του Διαφωτισμού, η οποία είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Αμερικανική Επανάσταση».

Ο οικοδεσπότης Έρικ Άνταμς στη δική του ομιλία υπογράμμισε ότι το 47% των κατοίκων του Μπρούκλιν μιλούν στη μητρική τους γλώσσα στο σπίτι, και παράλληλα εξήρε το ρόλο της ομογένειας στην πρόοδο της κομητείας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 Πολέτ Πούλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κούτρας και ο σύμβουλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άντριου Γουνάρδης.

Η εκδήλωση στο Μπρούκλιν για την 25η Μαρτίου ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις και με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.