21 Μάρτιος 2018, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2018, 16:35

Πλειστηριασμοί: Ένταση και χημικά στο Κολωνάκι

  • Πλειστηριασμοί: Ένταση και χημικά στο Κολωνάκι
    Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι, όπου επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν δύο ακίνητα από τη Θεσσαλονίκη (ένα για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ κι ένα οικόπεδο για 40.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τη ΛΑΕ).

Η ένταση ξεκίνησε όταν αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, επιχείρησε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο και οι άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι απ’ έξω τους εμπόδισαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων καφέδες και διάφορα αντικείμενα.

Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους, που καταγγέλλουν ότι έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη με μια κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την είσοδο του γραφείου προκειμένου να μην εισέλθουν οι διαδηλωτές.


(Πηγή: Λαϊκή Ενότητα / Facebook)