21 Μάρτιος 2018, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2018, 14:20

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το σκεπτικό της απόφασης Σκουτέρη που προκάλεσε σάλο

  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το σκεπτικό της απόφασης Σκουτέρη που προκάλεσε σάλο
    Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μετά τη διακοπή του αγώνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Με βάση το… συντακτικό αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να εξαφανίσει την ποινή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με Ολυμπιακό, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Live Sport. Η επίμαχη απόφαση του Δημήτρη Σκουτέρη εκδόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, και προκάλεσε σάλο.

Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με την εφημερίδα, βασίζεται στη φράση «μη έναρξη του αγώνα» που χρησιμοποιήθηκε, αντί για το «διακοπή του αγώνα».

Έτσι, η Επιτροπή έκρινε ότι δεν έπρεπε, όπως πρωτόδικα είχε αποφασιστεί, να αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από τον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς με βάση το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ οι επιπρόσθετες (πέρα της χρηματικής ποινής) κυρώσεις επιβάλλονται μόνο όταν υπάρχει οριστική διακοπή, με απαραίτητη προϋπόθεση ο αγώνας να έχει προλάβει να ξεκινήσει. Ο όρος «οριστική διακοπή του αγώνα» σημαίνει μη συνέχιση αγώνα ο οποίος άρχισε, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της Επιτροπής υπό τον Δημήτρη Σκουτέρη προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ. Η πρώτη ομάδα ζήτησε την επιβολή της αρχικής ποινής, ενώ η δεύτερη προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο με αίτημα την επανάληψη του αγώνα. Επιπλέον, η επιθεώρηση του Αρείου Πάγου αποφάσισε να ελέγξει τον Δημήτρη Σκουτέρη.