21 Μάρτιος 2018, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2018, 12:29

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων ζητούν από τον Τραμπ

  • NYT: Το FBI έκανε έρευνα για το αν ο Τραμπ δουλεύει για τη Ρωσία
    (Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται μια επιστολή με αίτημα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, η οποία συνυπογράφεται από τον πρόεδρο του Ασσυριακού Ερευνητικού Κέντρου Γενοκτονίας (Seyfo Center) Άτμαν Σάμπτι και τον πρόεδρο της Evangelistic Association Ρον Σουζέκ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ήδη 48 πολιτείες έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ωστόσο δεν συμπεριέλαβαν τους Έλληνες και τους Ασσύριους.

«Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναγνώριση για την τριάδα των γενοκτονιών σε κεντρικό επίπεδο», επισημαίνεται, και τονίζεται ότι το Ασσυριακό Ερευνητικό Κέντρο Γενοκτονίας μπορεί να δώσει όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν ότι «τα γεγονότα του 1915», όπως τα αποκαλεί η Τουρκία, είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Στις 24 Απριλίου είναι η επέτειος για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Σας ζητούμε στην ετήσια δήλωσή σας να χρησιμοποιήσετε τον όρο “Γενοκτονία” παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι σύμμαχός σας και μέλος του ΝΑΤΟ – κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα ιστορικά εγκλήματα της Τουρκίας απέναντι στην ανθρωπότητα», υπογραμμίζουν οι δύο υπογράφοντες.

Η επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο καταλήγει με τη φράση: «Παρακαλούμε, προχωρήστε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων, των Ελλήνων και των Αρμενίων για χάρη της δικαιοσύνης».

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο, στα αγγλικά.