20 Μάρτιος 2018, 22:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2018, 22:18

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για την Αφρίν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για την Αφρίν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Διαδηλωτές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για την τουρκική εισβολή στην πόλη Αφρίν της Συρίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Πορεία αλληλεγγύης για την πόλη Αφρίν πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές συμπαράστασης Κούρδων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με κεντρικό σύνθημα «λευτεριά στην Αφρίν» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την τουρκική πρεσβεία, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι δεν κατάφεραν να την προσεγγίσουν καθώς στο δρόμο προς αυτήν υπήρχαν κλούβες των ΜΑΤ.

«Καταγγέλλουμε την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και την κατάληψη της Αφρίν από τα Τουρκικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους τζιχαντιστές. Παλεύουμε για να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη Συρία, όποια πλευρά και να στηρίζουν και οι Τούρκοι επιδρομείς από τις κουρδικές περιοχές και την Αφρίν», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εισβολής στο Αφρίν πραγματοποιήθηκε και στον Λευκό Πύργο, με τη συμμετοχή περίπου 150 Κούρδων. Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες, πανό, αλλά και φωτογραφίες από τις καταστροφές στην πόλη και τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους. H συγκέντρωση είχε και τον χαρακτήρα του εορτασμού της κουρδικής γιορτής Νεβρόζ, που συμβολίζει την πρώτη ημέρα της άνοιξης και του νέου έτους. Οι Κούρδοι άναψαν πυρσούς και κεριά, χόρεψαν, ενώ ορισμένοι φορούσαν παραδοσιακές στολές.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.