20 Μάρτιος 2018, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2018, 18:40

Φυλάκιση τεσσάρων μηνών στον Τούρκο που πέρασε παράνομα τα σύνορα στον Έβρο

  • Φυλάκιση τεσσάρων μηνών στον Τούρκο που πέρασε παράνομα τα σύνορα στον Έβρο
    (Φωτ. αρχείου: ert.gr)

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Τούρκο ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας μπήκε παράνομα σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, τρέχοντας από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ εκείνη τη στιγμή –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες– οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν στον αέρα.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος thrakinea.gr , ο Τούρκος υποστήριξε ότι θέλει να πάει στη Σουηδία, όπου βρίσκονται τα παιδιά του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα στην περιοχή των Καστανιών ήταν μεθυσμένος και δηλώνει ότι έχει κουρδική καταγωγή. Ωστόσο, με δεδομένη την «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η υπόθεση σήμανε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες για τον 41χρονο Τούρκο ο οποίος αρχικά τέθηκε σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης. Πλέον, ο άνδρας κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Είναι άγνωστο για την ώρα εάν ο 41χρονος καταθέσει αίτηση ασύλου.