20 Μάρτιος 2018, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2018, 17:25

ΗΠΑ: Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Μέριλαντ

  • ΗΠΑ: Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Μέριλαντ
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο δράστης, τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε Λύκειο του Μέριλαντ, νοτιοανατολικά της Ουάσινγκτον, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Μέρι στο MSNBC. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι τρεις τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι Αρχές εκκένωσαν το σχολικό συγκρότημα του Γκρέιτ Μιλς, όπου νωρίτερα σήμερα αρκετοί άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αμερικανικών μέσων, που επικαλούνται πληροφορίες από τον σερίφη της κομητείας Σεντ Μέρι.

Το γραφείο του σερίφη επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο σχολείο και με μήνυμα στο Twitter κάλεσε τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του Γραφείου για τα Οινοπνευματώδη, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά μετέβησαν στο σχολείο, όπως ανακοινώθηκε από την εν λόγω ομοσπονδιακή υπηρεσία. «Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι σχολικές Αρχές. Το Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονται πολυάριθμα οχήματα της αστυνομίας μπροστά από ένα μεγάλο κτήριο με κόκκινα τούβλα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας). Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του.