20 Μάρτιος 2018, 00:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2018, 23:25

Θεσσαλονίκη: Πολίτες μπορούν να καλλιεργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο

  • Θεσσαλονίκη: Πολίτες μπορούν να καλλιεργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο
    Το Αγρόκτημα του ΑΠΘ στη Θέρμη

Την ευκαιρία σε 100 πολίτες να καλλιεργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο δίνει και φέτος το Τμήμα Γεωπονίας και το Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη, έκτασης 100 τ.μ. έκαστος

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και οι λαχανόκηποι θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Γεωπονίας αναφέρονται τα εξής: Το Αγρόκτημα και το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ παρέχουν στους κατόχους των λαχανόκηπων συμβουλευτική υποστήριξη με φοιτητές του Τμήματος και γεωπόνους, νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε λαχανόκηπο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως.  Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές ανάγκες των λαχανόκηπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από την Τρίτη 20 Μαρτίου έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων λαχανόκηπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή «Πράσινα φανάρια» Θέρμης) ή στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

E-mail: agroctima@auth.gr
Φαξ: 2310 473556
Τηλ. 2310 473842 & 2310 473792.