19 Μάρτιος 2018, 19:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2018, 19:46

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου την Τρίτη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

  • Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου την Τρίτη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου την Τρίτη (20/3) για το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας είναι άριστες και σημείωσε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει και παρόν και μέλλον.

Ακόμη, χαρακτήρισε ευσεβείς πόθους της ΝΔ και του φιλικού προς αυτή Τύπου τα σημερινά δημοσιεύματα για κρίση στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή και την αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, και την απαγόρευση που έχει επιβάλει ο Π. Καμμένος στους βουλευτές του να εμφανιστούν στα κανάλια.

Δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα καθώς φαίνεται να αποφάσισε να μην τραβήξει άλλο το σκοινί, ενώ μιλώντας για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς επανέλαβε ότι «περιμένουμε το κατηγορητήριο του εισαγγελέα».

Σήμερα, σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Άμυνας κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, μιλώντας για το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό» και σημείωσε ότι «πέραν των σεναρίων που γράφονται, η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής» για το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο Π. Καμμένος είπε ακόμη ότι «η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία έντιμη σχέση πολιτική, η οποία βασίζεται σε αρχές και στη δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ο καθένας να μπορεί να έχει την πολιτική του αυτονομία, να μην απορροφάται ο ένας χώρος από τον άλλον, αλλά να προχωρούμε σ' αυτά που μαζί συμφωνήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, να βγάλουμε τη χώρα από την τεράστια οικονομική κρίση και το λαό από τη φτωχοποίηση», επισημαίνοντας παράλληλα πως «ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι» και ότι η συγκυβέρνηση «θα φτάσει μέχρι το τέλος».

Για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, επανέλαβε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ.

«Δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία". Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια, ούτε Ανατολική, ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η σειρά της FYROM να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές. Η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα. Βεβαίως και επιθυμούμε λύση, χωρίς την παράδοση του όρου "Μακεδονία". Η αλλαγή του Συντάγματος είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη λύση», τόνισε.