19 Μάρτιος 2018, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2018, 16:49

Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»

  • Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αθώο έκρινε σήμερα το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής, τον Σεπτέμβριο του 2013, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα. Την απαλλαγή του Πάνου Καμμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Παπαγιαννίδου, η οποία στην αγόρευσή της επισήμανε ότι η επίμαχη φράση έγινε «καθ' υπερβολήν» και είχε «μεταφορική κι όχι κυριολεκτική έννοια».

Ο υπουργός Άμυνας αντιμετώπιζε την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος δεν συνιστούν δημόσια προτροπή, καθώς η επίμαχη φράση λέχθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με πολίτες. Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι δεν έχει κλείσει η «υπόθεση Πάχτα», και ζήτησε να γίνει έρευνα για τα κονδύλια που φέρεται ότι εισέπραξε από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για «πανηγυρική αθώωση» του Πάνου Καμμένου και τονίζουν ότι ενώπιον του δικαστηρίου ο υπουργός Άμυνας «ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω Τwitter από συμβούλους αποτυχημένου πρωθυπουργού».