19 Μάρτιος 2018, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2018, 14:41

Με ποντιακό γλέντι τα εγκαίνια της νέας στέγης των Ποντίων Περιστερίου (βίντεο)

  • (Βίντεο: ViktorArgyrokastrit1)

Αν κάποιος περνούσε χθες από τη νέα αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, επί της οδού Αρκαδίας 35, θα γινόταν μάρτυρας μιας μεγάλης γιορτής. Όπως ακριβώς αρμόζει σε μια τέτοια στιγμή για το σύλλογο. Τα επίσημα εγκαίνια της νέας στέγης του συλλόγου έγιναν σε άκρως οικογενειακό κλίμα.

Μετά από αρκετό διάστημα προσωπικής εργασίας από το ΔΣ, η νέα αίθουσα άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχθηκε χθες τα μέλη της στο «νέο σπίτι των Ποντίων Περιστερίου».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μικρότερο τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας του συλλόγου που με την καθοδήγηση του δασκάλου Μίλτου Κυριλλίδη ταξίδεψε τον κόσμο στη γη του Πόντου. Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου τα οποία παρουσίασαν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς και η γιορτή ολοκληρώθηκε με καλλιτέχνες του συλλόγου που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο κόσμος χόρεψε και διασκέδασε μέχρι αργά εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ολοκαίνουργια αίθουσα.

Το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας καθώς και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.