19 Μάρτιος 2018, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2018, 11:19

Cirque du Soleil: Ακροβάτης βρήκε τραγικό θάνατο σε παράσταση στη Φλόριντα (βίντεο)

  • Cirque du Soleil: Ακροβάτης βρήκε τραγικό θάνατο σε παράσταση στη Φλόριντα (βίντεο)
    (Φωτ.: Twitter / Cirque du Soleil)

Βουτιά θανάτου στο κενό έκανε έμπειρος ακροβάτης του φημισμένου τσίρκου Cirque du Soleil, κατά τη διάρκεια παράστασης στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Γιάν Αρνό εργαζόταν 15 χρόνια στο τσίρκο.

Η θεατρική εταιρεία με ανακοίνωσή της σημειώνει πως ο Αρνό έπεσε την ώρα που παρουσίαζε το ακροβατικό νούμερό του στο πλαίσιο της παράστασης VOLTA του Cirque du Soleil στην Τάμπα. Ο ακροβάτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

«Όλη η οικογένεια του Cirque du Soleil είναι συγκλονισμένη και συντετριμμένη από αυτήν την τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος του Cirque du Soleil Entertainment Group Ντανιέλ Λαμάρ προσθέτοντας πως «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα επικεντρωθούμε στην υποστήριξη της οικογένειας του Γιάν και των εργαζομένων μας, ιδιαίτερα της ομάδας της VOLTA», πρόσθεσε.


Η μοιραία στιγμή

Τι έγινε
Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που ο Αρνό και άλλος ένας ακροβάτης παρουσίαζαν το συνηθισμένο τους ντουέτο, ταλαντευόμενοι πάνω στην σκηνή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Tampa Bay Times.

Ο Αρνό δεν κατάφερε ξαφνικά να πιάσει τον κρίκο από τον οποίο κρατιόταν και έπεσε στο κενό.

Το Cirque du Soleil ανακοίνωσε ότι ματαίωσε άλλες δύο παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να δοθούν στην Τάμπα και σημείωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των Αρχών για το δυστύχημα.

Ο Αρνό δεν είναι ο πρώτος ακροβάτης που χάνει τη ζωή του στη διάρκεια παράστασης του Cirque du Soleil. Η Σάρα Γκιγιάρ είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια παράστασης στο Λας Βέγκας το 2013, όταν γλίστρησε και έπεσε στο κενό χωρίς την ασφάλεια του συρμάτινου σκοινιού που την συγκρατούσε.