18 Μάρτιος 2018, 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2018, 10:17

Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Αφρίν

  • Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Αφρίν
    (Φωτ.: Anadolu Agency)

Στην κατάληψη μέρους της πόλης του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία προχώρησαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.. Αυτός ήταν και ο στόχος της τουρκικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την απομάκρυνση των Κούρδων από την περιοχή.

«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το πρωί την ολοκληρωτική κατάληψη του Αφρίν. Ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες εισέβαλαν στην πόλη τα ξημερώματα και χωρίς να βρουν μεγάλη αντίσταση, απέκτησαν τον έλεγχο της πόλης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.