18 Μάρτιος 2018, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2018, 08:25

Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα

  • Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα
    Εικόνα από την πυρκαγιά στην Κίσσαμο (φωτ.: sadentrepese.blogspot.gr)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα, που ξέσπασαν το Σάββατο. Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στον Αυλώνα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα, καθώς στο σημείο βρίσκονται 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα. Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η συνδρομή εναέριων μέσων, μιας και η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο μέρος, όπου η βλάστηση είναι πυκνή.

Στα Άγναντα Ηλείας, η φωτιά περιορίστηκε, με τις καιρικές συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές, και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Σε εξέλιξη αλλά οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά και στη Στύλια Κορινθίας, στην οποία βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 42 οχήματα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους.

Ενεργά 4 από τα 22 μέτωπα στην Κρήτη
Η κατάσταση στα μέτωπα στην Κρήτη είναι πιο δύσκολη, με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής. Συνολικά 22 μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν στο νησί. Η φωτιά στις Στρόβλες Κισσάμου που ξέσπασε χθες το βράδυ, τέθηκε σήμερα το πρωί σε μερικό έλεγχο. Στην περιοχή παραμένουν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχεις κάψει 245 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικής.

Από τις 22 φωτιές που ξέσπασαν χθες, τα 4 μέτωπα που αυτή την ώρα παραμένουν ενεργά. Στη Φοινικιά Ηρακλείου η φωτιά εκδηλώθηκε σε καλάμια και παρακείμενο θερμοκήπιο και στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Στην πυρκαγιά στην Αχλάδα στο Μαλεβίζι επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, στον Πατσό Αμαρίου βρίσκονται 2 υπάλληλοι με ένα όχημα και μια στο Λάστρος Σητείας.