17 Μάρτιος 2018, 23:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2018, 22:50

Φωτιές σε Αυλώνα, Κίσσαμο και Ηλεία – Συλλήψεις από την Πυροσβεστική

  • Λέσβος: Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη δασική πυρκαγιά κοντά στο Πλωμάρι
    (Φωτ. αρχείου: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας)

Φωτιές ξέσπασαν στον Αυλώνα Αττικής, στον νομό Ηλείας και στην Κίσσαμο στην Κρήτη, όπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΠΥ, στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά και κινητοποιήθηκαν άμεσα 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 2 Α/Φ.

Επίσης, δασική πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Άγναντα του νομού Ηλείας, όπου επιχειρούν 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες. Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι που ενισχύουν τις εστίες. 

Ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις φλόγες παραδόθηκε (δύσβατη) περιοχή στις Στροβλές Κισσάμου. Έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο, τα Χανιά και τα κλιμάκια της ΠΥ από τον Καμπανό και την Κάνδανο. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς ωστόσο η κατάσβεση της είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 68, 34 ετών και 70 ετών, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στον νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίων Αποστόλων του Δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.