17 Μάρτιος 2018, 19:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2018, 19:01

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

  • Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
    Διαδηλωτές στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο δράσης για τη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στο ρατσισμό, τον φασισμό και τις διακρίσεις. Με κεντρικό σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός» κατευθύνθηκαν μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων και πρόσφυγες.

«Διαδηλώνουμε σε πολλές χώρες και πόλεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιάνοντας το νήμα από τη περσινή διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, για να μπει φραγμός στην επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες ντόπιων και μεταναστών, στην οικονομική βία της εξαθλίωσης σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, στις διακρίσεις σε βάρος όσων έχουν διαφορετικό χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, χώρα προέλευσης. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στα πρώτα θύματα του ρατσισμού, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες» επισημαίνουν οι συλλογικότητες σε ανακοίνωσή τους.

Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες, ανοικτά σύνορα, παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και το δικαίωμα να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι καθώς επίσης και διακοπή των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων, και των εγκλεισμών των προσφύγων.