17 Μάρτιος 2018, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2018, 15:46

Παυλόπουλος: Δεν θα δεχτούμε ποτέ γκρίζες ζώνες

  • Παυλόπουλος: Δεν θα δεχτούμε ποτέ γκρίζες ζώνες
    (Φωτ.: Facebook / Σταύρος Κουκάκης)

Στη Μάνη βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στους εορτασμούς για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού έθνους το 1821. Στην ομιλία του φρόντισε να στείλει μήνυμα στην Τουρκία, τονίζοντας πως δεν τίθεται αμφισβήτηση των συνόρων της Ελλάδας.

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Επανάσταση στη Μάνη την 17η Μαρτίου1821, πρώτη πράξη της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, μας υπενθυμίζει και μας διδάσκει τούτο: Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε Λαός και Έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία. Σεβόμαστε τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά: «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αυτή η υπεράσπιση είναι τόσο μεγαλύτερο χρέος, όσο είναι υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, και της κυριαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας. Και ακόμη τούτο: Τέτοιες ώρες, και με αφετηρία αυτή την Επέτειο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι.

»Να θυμόμαστε επίσης, ορθότερα να μην ξεχνάμε ποτέ το βαρύτατο τίμημα του διχασμού. Τίμημα το οποίο πολλές φορές στοίχησε ακόμα και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Τούτες τις ώρες οφείλουμε στους προγόνους μας και αυτό το χρέος, της ενότητας για την Πατρίδα».