17 Μάρτιος 2018, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2018, 08:44

Έστειλαν σφαίρα και απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

  • Κοτζιάς εναντίον Ρωσίας: Εκδικητική η απέλαση των Ελλήνων διπλωματών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Παραλήπτης απειλητικής επιστολής και μια σφαίρας έγινε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η επιστολή αναφερόταν στο Σκοπιανό και τις εξελίξεις με την πΓΔΜ.

Η σφαίρα εστάλη αμέσως για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες και πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου.

Οι αρχές εξετάζουν και την επιστολή, προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας. Για την σοβαρή υπόθεση έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, αλλά και η δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα.

Το σοβαρό περιστατικό έρχεται σε ένα κρίσιμο σημείο των συνομιλιών της Ελλάδας με την πΓΔΜ, καθώς την προσεχή εβδομάδα ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να ταξιδέψει στα Σκόπια και να συζητήσει με την ηγεσία της χώρας την ελληνική πρόταση. Την ίδια ώρα, η στάση της πΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος δεν είναι σταθερή, καθώς εκφράζονται απόψεις, όπως αυτές του Νίκολα Ντιμιτρόφ, που δυναμιτίζουν το κλίμα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είναι αποδέκτης απειλητικών επιστολών, με αφορμή τη συζήτηση για τη χρήση του όρου Μακεδονία από την πΓΔΜ. Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε δεχτεί μια επιστολή που ανέφερε «3 σφαίρες για τον Κοτζιά», ενώ μια άλλη απειλούσε όσους βουλευτές ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.