17 Μάρτιος 2018, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2018, 10:21

Ξεσηκωμός στην ομογένεια για το συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία

  • Ξεσηκωμός στην ομογένεια για το συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία
    Το κτήριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη μπροστά από το οποίο θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti)

«Να μην λείψει κανείς». Αυτό είναι το μήνυμα-πρόσκληση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία την Κυριακή μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και ο οργανισμός Hellenic Congress of America εργάζονται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα, και οι ομογενείς αναμένεται να δώσουν μαζικά το παρών.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12:00 (ώρα Νέας Υόρκης). Μέχρι στιγμής έχουν μισθωθεί 65 λεωφορεία.

«Οι Πόντιοι θα είναι εκεί», όπως είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης δίνοντας το κλίμα που επικρατεί. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και μάλιστα υπάρχουν ομογενείς που έχουν δηλώσει ότι θα ταξιδέψουν αποκλειστικά για το συλλαλητήριο από την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα.

«Λαμβάνουμε θερμά μηνύματα απ’ όλη την Αμερική και ιδίως από τις γειτονικές πολιτείες», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης στη συντονιστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο «Σταθάκειο». Ακόμα, ζήτησε η 18η Μαρτίου να γίνει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος καθώς και οι μητροπολίτες Νέας Ιερσέης και Βοστόνης. «Το πιο δυνατό μήνυμα θα ακουστεί από τη συμπρόεδρο της Επιτροπής Ελληνικών Θεμάτων στο Κογκρέσο Κάρολιν Μαλόνι, η οποία θα υπογραμμίσει ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα», ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρος Γαλάτουλας, και συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξουν ομιλίες παρά μόνο χαιρετισμοί.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αποστόλη Ζουπανιώτη για το Greek news, οι διοργανωτές διέψευσαν ότι ο Πάνος Καμμένος θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ σχετικά με τη φημολογούμενη παρουσία του Γιώργου Πατούλη αρκέστηκαν να πουν ότι η ΚΕΔΕ είχε ρόλο και στο συλλαλητήριο της Αθήνας και ότι ο πρόεδρος της (δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου) δεν έχει πολιτικό ρόλο.

Στη συνάντηση στο «Σταθάκειο» τονίστηκε ότι θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, ότι απαγορεύονται τα πλακάτ πάνω σε ξύλο, πλαστικό ή σίδερο, και ζητήθηκε από τους διαδηλωτές να δείξουν αυτοσυγκράτηση εάν υπάρξει αντισυγκέντρωση από Σκοπιανούς.

Εκδηλωσεις