16 Μάρτιος 2018, 19:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2018, 18:04

Σοκαριστικό ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο Gudauri στον Καύκασο (βίντεο)

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο Gudauri στον Καύκασο όταν το λιφτ που τους μετέφερε άρχισε να «τρέχει» ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα πολλοί κυριολεκτικά να εκτοξευτούν από τις θέσεις τους! Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γεωργίας οι τραυματίες είναι δέκα, ανάμεσά τους μία Σουηδή που είναι έγκυος και τέσσερις Ουκρανοί.

«Ευτυχώς δεν είχαμε νεκρό», είπε ο Νταβίντ Σεργκεένκο, και διευκρίνισε ότι δύο σκιέρ παραμένουν σε νοσοκομείο της περιοχής και αν κριθεί απαραίτητο θα μεταφερθούν στην Τιφλίδα.

Στα συγκλονιστικά βίντεο που ανέβηκαν στα social media ακούγονται σκιέρ να ουρλιάζουν και να προειδοποιούν όσους βρίσκονταν μετά τη στροφή ότι το λιφτ ήταν εκτός ελέγχου. Κάποιοι πρόλαβαν και πήδηξαν στο έδαφος ή απομακρύνθηκαν από το σημείο, γι’ αυτό ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι μεγαλύτερος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο εικάζεται ότι υπήρξε πρόβλημα με τα φρένα ή ότι κόπηκε ένα από τα καλώδια. Οι Αρχές διέταξαν έρευνα για το συμβάν και ζήτησαν από την αυστριακή εταιρεία που κατασκεύασε το λιφτ να στείλει ειδικούς στο χιονοδρομικό.