13 Μάρτιος 2018, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2018, 19:03

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων απέβαλε τον ΠΑΟΚ

  • Επιστολή στήριξης της ΟΣΕΠΕ στον Ιβάν Σαββίδη
    Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι απέβαλε από τις τάξεις της τον ΠΑΟΚ εξαιτίας της ενέργειας του μεγαλομετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στο γήπεδο, στο πρόσφατο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, φέροντας όπλο στη θήκη του.

«Η ECA καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Super League ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου», τονίζει αρχικά η Ομοσπονδία.

Και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποβάλει τον ΠΑΟΚ ως μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων. H ECA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και των διοργανώσεων, καθώς και των αθλητικών αξιών και αρχών στα οποία βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

»Η τιμωρία τίθεται σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα αναφερθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου 2018, στη Ρώμη».

Μέλη της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων, από την Ελλάδα, είναι και ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος.