13 Μάρτιος 2018, 17:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2018, 16:42

Και επισήμως τέλος το Mega, με απόφαση του ΕΣΡ

  • Κλείνει οριστικά το MEGA: Το ΣτΕ έκανε δεκτή την απόφαση του ΕΣΡ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Τέλος εποχής για την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα, καθώς με απόφασή του Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βάζει οριστικό λουκέτο στο Mega. Με ψήφους 6 προς 3 η Ανεξάρτητη Αρχή αναγνώρισε ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και απέρριψε το αίτημα το κανάλι να χαρακτηριστεί θεματικό και όχι ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις άδειες.

Το Mega ξεκίνησε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989, ωστόσο από το 2012 αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο 40 σελίδων υπόμνημα που κατέθεσαν, οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού τόνιζαν ότι από το τέλος του 2016 το Mega δεν μεταδίδει ειδήσεις και ως εκ τούτου δεν ήταν υποχρεωμένο να λάβει μέρος στη διαδικασία για την απόκτηση άδειας γενικού ενημερωτικού περιεχομένου. Η Ολομέλεια του ΕΣΡ, ωστόσο, έκρινε πως το αίτημα για την αλλαγή σε θεματικό κανάλι ήταν εκπρόθεσμο, μιας η σχετική προθεσμία με βάση το νόμο του 2014 εξέπνευσε τον Μάιο του 2017.

Η αντίστροφη μέτρηση για να πέσει «μαύρο» έχει πλέον ξεκινήσει, καθώς το ΕΣΡ αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea η οποία είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος.