13 Μάρτιος 2018, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2018, 13:56

Προκαταρκτική για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα

  • Προκαταρκτική για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα
    Παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ διαμαρτύρονται στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στο γήπεδο Τούμπας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ STR)

Προκαταρκτική εξέταση για όλα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, την περασμένη Κυριακή, διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, μετά την παραλαβή της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Την υπόθεση ανέλαβε η αθλητική εισαγγελέας Ευαγγελίας Λιάσσου που ήταν παρούσα στην Τούμπα την Κυριακή.

Από την έρευνα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:

  • Το πρώτο είναι να διερευνηθεί τί ακριβώς έγινε την Κυριακή και να χαρτογραφηθούν επακριβώς τα γεγονότα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δικογραφία που έχει ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία από την Αστυνομία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν παράγοντες και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και αυτόπτες μάρτυρες (π.χ. δημοσιογράφοι).
  • Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιο λόγο και ενώ η κ. Λιάσσου που βρισκόταν στην Τούμπα, είχε δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις από τις 19.15' το απόγευμα να τηρηθεί απαρέγκλιτα το αυτόφωρο για την όποια παραβίαση της (αθλητικής) νομοθεσία (π.χ. ρίψη αντικειμένων), εντούτοις, όταν έγινε η εισβολή Σαββίδη στις 22.40' στον αγωνιστικό χώρο, το αυτόφωρο δεν τηρήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν επί τόπου σε συλλήψεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αναζητώνται ευθύνες και για τους αστυνομικούς.
  • Το τρίτο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η έρευνα είναι γιατί δόθηκε η άδεια οπλοφορίας στον Ιβάν Σαββίδη, ενώ τον Αύγουστο του 2017, ο εισαγγελέας είχε κρίνει στο σχετικό αίτημα ότι δεν υπήρχε λόγος για να έχει άδεια οπλοφορίας ο επιχειρηματίας. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι προκειμένου να δοθεί άδεια οπλοφορίας από την αστυνομία (Τμήμα Όπλων Κρατικής Ασφάλειας) η γνώμη του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.

Πηγή: News247.gr.