13 Μάρτιος 2018, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2018, 12:08

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης

  • Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης
    Από το πρόμο της παράστασης «Η λίμνη που δεν είναι πια»

Είχε χαρακτηριστεί ως «η φωνή του Mega» καθώς για 19 χρόνια έκανε τα σποτ του καναλιού. Ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, με πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και στον κινηματογράφο, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 61 ετών. Τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε και για ένα μεγάλο διάστημα.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε το 1957 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

«Είμαι ευγνώμων στη φωνή μου, γιατί δε θα μπορούσα να είχα περιμένει να γίνει αυτό που έγινε στην καριέρα μου σαν ηθοποιός. Μπόρεσα να περιμένω λόγω της φωνής μου. Επειδή προηγήθηκαν τα διαφημιστικά και τα τρέιλερ είχα την άνεση να κάθομαι και να περιμένω, να μην έχω δουλειά», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Μεταξύ άλλων, είχε ρόλο στις τηλεοπτικές σειρές «Αυθαίρετοι», «Τρεις Χάριτες» και «Η νταντά», ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Πέτρινα Χρόνια, Ο έρωτας του Οδυσσέα, Βίος και πολιτεία, Safe Sex Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο, και Ο Ηλίας του 16ου.

Πριν από μερικά χρόνια η παραδοχή του ότι ήταν ομοφυλόφιλος είχε προκαλέσει σάλο, με τον ίδιο αργότερα να δηλώνει ότι μάλλον μετάνιωσε για την αποκάλυψή του, μιας και στοχοποιήθηκε. «Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα», είχε προσθέσει με νόημα.

Συμμετείχε στις πρόβες για το θεατρικό Η λίμνη που δεν είναι πια, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στο σανίδι, ενώ η τελευταία του κινηματογραφική δουλειά ήταν στην ταινία Lego Batman (2017), για τις ανάγκες της οποίας είχε δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα Άλφρεντ.