13 Μάρτιος 2018, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάρτιος 2018, 13:11

Μεγάλη εκδήλωση για την ποντιακή διάλεκτο από 11 φοιτητικούς συλλόγους

  • Μεγάλη εκδήλωση για την ποντιακή διάλεκτο από 11 φοιτητικούς συλλόγους
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Έντεκα ποντιακοί φοιτητικοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ακόμη φορά προκειμένου να προωθήσουν τον ποντιακό πολιτισμό. Ως συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος για μια κοινή δραστηριοποίηση με σκοπό την ανάδειξη και συνειδητοποίηση του ποντιακού στοιχείου σε ποικίλες πτυχές της ζωής, οι σύλλογοι διοργανώνουν τον δεύτερο κύκλο συζητήσεων με θέμα: «Ποντιακή διάλεκτος: Από την ιστορία στο μέλλον», το Σάββατο 31 Μαρτίου (ώρα 11:00), στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας.

Πόντιοι φοιτητές Αττικής, Βόλου, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Φλώρινας και Σερρών συμμετέχουν στην ημερίδα.

Ομιλητές θα είναι η Παναγιώτα Ιωακειμίδου (φιλόλογος και διδάσκουσα ποντιακή διάλεκτο στο ΠΑΜΑΚ), με θέμα εισήγησης «Ποντιακή διάλεκτος, η κιβωτός του Ομήρου», και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης (συγγραφέας) ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Πόντος, η επιστροφή μιας πανάρχαιας ταυτότητας».

Οι εισηγήσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, του ΤΕΙ Λάρισας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και θα είναι ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο.