11 Μάρτιος 2018, 21:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2018, 14:47

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι ο παππούς του μαγείρευε για Στάλιν και Λένιν

  • Συνάντηση Πούτιν-Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη Απριλίου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA)

Ο παππούς του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εργάστηκε ως μάγειρας στην υπηρεσία του Βλαντιμίρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε μια ταινία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο.

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας δύο ωρών, με τον τίτλο Πούτιν ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο Σπυρίδων Πούτιν, ο παππούς από την πλευρά του πατέρα, ήταν ένα αξιοσέβαστο μέλος του προσωπικού του Στάλιν. «(Εκείνος) εργαζόταν ως μάγειρας στον Λένιν και αργότερα στον Στάλιν, σε μία από τις δευτερεύουσες κατοικίες στην περιοχή της Μόσχας», είπε ο Πούτιν στην ταινία, η οποία περιήλθε στη στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ο δημοσιογράφος Αντρέι Κοντράσοφ, που πήρε την συνέντευξη και ανέλαβε τον Ιανουάριο χρέη εκπροσώπου Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, εξήγησε ότι ο Σπυρίδων Πούτιν συνέχισε να μαγειρεύει για τους κυβερνώντες της χώρας του έως λίγο πριν από το θάνατό του το 1965, σε ηλικία 86 ετών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ είναι ακριβείς.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.