11 Μάρτιος 2018, 13:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2018, 12:20

«Χρυσή» στο Μεξικό η Άννα Κορακάκη

  • «Χρυσή» στο Μεξικό η Άννα Κορακάκη
    Η Άννα Κορακάκη με το χρυσό μετάλλιο στο Μεξικό (φωτ.: .issf-sports.org)

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση πρόσθεσε στο παλμαρέ της η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι 25μ., στο πλαίσιο του μίτινγκ της σειράς Παγκοσμίου Κυπέλλου σκοποβολής, στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προκρίθηκε αρχικά ως τρίτη από τον προκριματικό με σύνολο 585 βαθμών (295 στις βολές ακριβείας, όπου ήταν πρώτη, και 287 στην ταχύτητα), ενώ στον τελικό ήταν από την αρχή μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης.

Η Κινέζα Γιαν Τσεν αποκλείστηκε μετά από δύο άσχημους γύρους και η Κορακάκη διατήρησε το προβάδισμα και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Ντορέν Φένεκαμπ και τρίτη η Γαλλίδα Ματίλντ Λαμόλ.

Τα συγχαρητήριά του στην Άννα Κορακάκη, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο σπορ πιστόλι 25μ., εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι για τη νέα παγκόσμια επιτυχία της Άννας Κορακάκη. Απέδειξε για ακόμη μια φορά την αξία της. Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια και στον προπονητή της γι’ αυτή την σημαντική διάκριση», δήλωσε χαρακτηριστικά.