11 Μάρτιος 2018, 01:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2018, 02:03

Πήρε πίσω τους 3 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, με κόσμο κόντρα στην ΑΕΚ

  • Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
    Το γήπεδο της Τούμπας (φωτ. αρχείου: paokfc.gr)

Ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε επιστροφή των τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ, αναίρεση της ποινής των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και κατακύρωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω τραυματισμού του προπονητητή των Ερυθρόλευκων Όσκαρ Γκαρθία, με 3-0 υπέρ της πειραϊκής ομάδας. 

Αυτό σημαίνει πως μετά το αποτέλεσμα της εκδίκασης της έφεσης του ΠΑΟΚ, η σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, μπορεί να γίνει με την παρουσία κόσμου. Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε την απόφασή της να ανοίξουν τα εκδοτήρια στις 8:30 το πρωί της Κυριακής (11/3) για την πώληση των εισιτηρίων του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η ποινή που παρέμεινε ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, είναι το πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον Δικέφαλο του βορρά.  

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει ότι «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδίκασε α) την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της Super League 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 Super League κύρια παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. 

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο "Τούμπας", στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος "Super League Ελλάδα" της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ».