10 Μάρτιος 2018, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2018, 16:32

Οδός «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη» στη Βέροια

  • Οδός «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη» στη Βέροια

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ονοματοθεσίας οδού «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη», που διέρχεται μπροστά από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες (9/3) στη Βέροια.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, μέσω της συγκεκριμένης ονοματοθεσίας, αποδίδεται ο ελάχιστος φόρος τιμής στον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη, που τραυματίστηκε θανάσιμα το 2004 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται το έργο και η κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής χοροστάτησε ο μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από τον αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Φάκα.

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικό διευθυντή Διονύσιο Κούγκα.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η οικογένεια του αείμνηστου Χαράλαμπου Αμανατίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ημαθίας Γεώργιος Ουρσουζίδης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ημαθίας Διονύσιος Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας, Φώτης Καραβασίλης.

  • Φωτογραφίες: Ελληνική Αστυνομία.