13 Δεκέμβριος 2013, 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:46

Στο στόχαστρο ο Σημίτης. Άγνωστοι έβαλαν βόμβα στο εξοχικό του

  • Στο στόχαστρο ο Σημίτης. Άγνωστοι έβαλαν βόμβα στο εξοχικό του

Επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγ. Θεοδώρους. Στο σημείο κλιμάκια της πυροσβεστικής και της ασφάλειας. Τις έρευνες αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική.

Από εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν αρχικά οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στη μπαλκονόπορτα, από την έξω πλευρά, χωρίς να την παραβιάσουν.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από την πυροδότηση του μηχανισμού, εισχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου προκάλεσε ζημιές προκαλώντας ταυτόχρονα ενεργοποίηση του συναγερμού λόγω του καπνού, απ' όπου και κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

Επί τόπου έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τη φωτιά, ενώ από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ανέλαβε την υπόθεση καθώς και της Πυροσβεστικής με εισαγγελέα, που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών.

Πηγή: news247.gr