8 Μάρτιος 2018, 17:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2018, 16:56

Γέλιο μέχρι δακρύων και μια εντυπωσιακή σέρρα στην παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» στη Νάουσα (βίντεο)

  • Γέλιο μέχρι δακρύων και μια εντυπωσιακή σέρρα στην παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» στη Νάουσα (βίντεο)
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας)

Το γέλιο άρχισε πριν από την παράσταση του θεατρικού έργου Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Όλοι οι θεατές που είχαν κατακλύσει το θέατρο είχαν γίνει από νωρίς μια μεγάλη παρέα, προμηνύοντας την επιτυχία της βραδιάς.

Η παράσταση συνδιοργανώθηκε από ποντιακούς συλλόγους της περιοχής, και χορευτές τους ανέβηκαν στη σκηνή παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς για τις ερμηνείες τους, αλλά το πιο θερμό χειροκρότημα το φύλαξε για τον Κώστα Βουτσά.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι αντρικές ομάδες της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και Επισκοπής ανέβηκαν στη σκηνή και χόρεψαν σέρρα, προκαλώντας τα επιφωνήματα του κόσμου, ενώ ο Αλέξης Παρχαρίδης, που συμμετέχει στο θίασο, ερμήνευσε το τραγούδι «Την πατρίδα μ' έχασα».

Στο τέλος ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, Φώτης Φανιάδης, βράβευσε με ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και λάβαρο της Εθνικής βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως τον 96χρονο Παναγιώτη Χαϊτίδη, ο οποίος εδώ και 60 χρόνια προσφέρει ως λυράρης τις υπηρεσίες του στο σύλλογο και στον ποντιακό ελληνισμό, και στον Κώστα Βουτσά.


Κ. Βουτσάς, Π. Χαϊτίδης και Τ. Βαμβακίδης στη σκηνή

Η παράσταση διοργανώθηκε με τη βοήθεια της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας και των ποντιακών και μορφωτικών συλλόγων Επισκοπής, Κοπανού, Χαρίεσσας, Μαρίνας, Λευκαδίων «Τα ανθέμια» και Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά νιάτα».

  • Φωτογραφίες: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.