10 Μάρτιος 2018, 17:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2018, 17:45

300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους για παράσταση στη Λυρική

  • Πού να πάτε και τι να κάνετε εάν μείνετε στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα
    (Φωτ. αρχείου: Εθνική Λυρική Σκηνή / Facebook)

Ένα από τα αριστουργήματα του ρομαντικού μπελ κάντο, η Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, μετά από 37 χρόνια, στην πρώτη της συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Η εντυπωσιακή Λουτσία, που «τάραξε τα νερά» στην αγγλική πρωτεύουσα, θα παρουσιαστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό, από τις 14 Μαρτίου 2018 και για οκτώ παραστάσεις, στην ΕΛΣ.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας Λουτσία ντι Λαμμερμούρ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 19:00, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή θα γίνει στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, από τις 12:00 έως τις 15:00. Ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια με την επίδειξη του δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας.


Το τρέιλερ της όπερας Λουτσία ντι Λαμμερμούρ

Την σκηνοθεσία της φημισμένης όπερας του Γκαετάνο Ντονιτσέττι υπογράφει η Κέιτι Μίτσελ. Την παραγωγή της Λουτσία στην ΕΛΣ διευθύνουν ο Γιώργος Πέτρου, διευθυντής της Καμεράτας και η Ζωή Τσόκανου, διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Τον ιδιαιτέρως απαιτητικό –φωνητικά όσο και σκηνικά– ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσουν οι Ελληνίδες υψίφωνοι Χριστίνα Πουλίτση στην πρώτη διανομή και Βασιλική Καραγιάννη στη δεύτερη.