7 Μάρτιος 2018, 20:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2018, 19:13

Απρόκλητη βία ενάντια σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών καταγγέλλει η ΛΑΕ

  • Απρόκλητη βία ενάντια σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών καταγγέλλει η ΛΑΕ
    Αστυνομικοί απωθούν μέλη της ΛΑΕ και οργανώσεων κατά των πλειστηριασμών που πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφείο στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑΕ, και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».


(Φωτ.: ΛΑΕ)

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η βία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».

Ένταση στη Θεσσαλονίκη
Ένταση επικράτησε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς, επιχείρησαν επανειλημμένα να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στη οδό Ίωνος Δραγούμη και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, με ασπίδες και με χρήση σπρέι πιπεριού. Στο ίδιο σημείο, έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας, διαδήλωσε ενάντια στους πλειστηριασμούς και το ΠΑΜΕ.


Επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,
που πραγματοποίησαν μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να βγουν από τράπεζα σε πλειστηριασμό ένας ημιυπόγειος μικρός επαγγελματικός χώρος, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και ένα διαμέρισμα 94,60 τμ στην Καλαμαριά, έναντι «σχετικά χαμηλού ποσού», που πάντως για τυπικούς λόγους ο δεύτερος πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε. Εκπρόσωποι του συντονιστικού ζήτησαν να εισέλθουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο και να επιδώσουν ψήφισμα, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.