7 Μάρτιος 2018, 16:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2018, 16:34

Οι Έλληνες θα μυηθούν στα μυστικά της ρωσικής κουζίνας

  • Οι Έλληνες θα μυηθούν στα μυστικά της ρωσικής κουζίνας
    (Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Από το… στομάχι θα περάσει το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας για τον Τουρισμό, και έτσι για μία εβδομάδα μέσα στον Μάιο οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην αυθεντική ρωσική κουζίνα που δεν εξαντλείται σε ορισμένα χαρακτηριστικά πιάτα.

Από τις 21 έως τις 26 Μαΐου στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η εβδομάδα γαστρονομίας θα φέρει κυριολεκτικά στο πιάτο την πολυμορφία της ρωσικής κουζίνας, αλλά και τις γαστρονομικές προτιμήσεις των ηγετών του κόσμου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου της Ρωσίας Λεονίντ Γκελίμπτερμαν.

Μάλιστα, σε ένα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ο πιο γνωστός σεφ του Κρεμλίνου, ο Βίκτορ Μπελιάγιεφ που εργάστηκε εκεί για 30 χρόνια, θα δείξει στο κοινό κάποια από τα μυστικά του. Παρ’ όλα αυτά, στόχος των διοργανωτών είναι να παρουσιαστούν σεφ από όλη τη χώρα, «γιατί είναι σημαντικό να δείξουμε στους ξένους συναδέλφους μας και φίλους ότι η Ρωσία δεν είναι μόνο η Μόσχα» σύμφωνα με τον Λεονίντ Γκελίμπτερμαν.

Στην επίσημη τελετή έναρξης της εβδομάδας ρωσικής γαστρονομίας, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, το παρών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού και των περιφερειών, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι υπουργείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των Γραμμάτων και των Τεχνών και φυσικά των μέσων ενημέρωσης.