12 Δεκέμβριος 2013, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:46

Νάουσα: Αρνήθηκαν τη χορηγία του Τζόρτζ Σόρος για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία!

  • Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα και Πρέσπες λόγω χιονόπτωσης

Νάουσα: Αρνήθηκαν τη χορηγία του Τζόρτζ Σόρος για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία!

Οι γονείς είπαν ''όχι'' στο ίδρυμα του μεγιστάνα - ''Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι υποχρέωση του κράτους'' ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων...

Την απόφαση να μην δεχτεί το πετρέλαιο θέρμανσης, που προέρχεται από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, πήρε η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Νάουσας, παρά το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση τα σχολεία εντός των επόμενων ημερών.

Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα, τα σχολεία του δήμου είχαν κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης. Παρολαυτά, οι γονείς αποφάσισαν να αρνηθούν τη δωρεά, τονίζοντας ότι η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους.

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανώλης Γαλίτης στην εφημερίδα Μακεδονία.

Πηγή: Newsit.gr