4 Μάρτιος 2018, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2018, 17:26

Αφρίν: 36 μαχητές του Άσαντ νεκροί από τουρκικούς βομβαρδισμούς

  • Αφρίν: 36 μαχητές του Άσαντ νεκροί από τουρκικούς βομβαρδισμούς
    (Φωτ.: Afrin Media Center)

Τουλάχιστον 36 Σύροι μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του κουρδικού θύλακα στο Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι η τρίτη φορά που βομβαρδίζεται η περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα μέσα σε διάστημα 48 ωρών. 

Τα τουρκικά μαχητικά έβαλαν στο στόχαστρο τις δυνάμεις του Άσαντ, που μπήκαν στο Αφρίν την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να στηρίξουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, η οποία μάχεται τους Τούρκους που λαμβάνουν μέρος στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», καθώς και τους Σύρους αντάρτες, συμμάχους της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι κουρδικές YPG, η Τουρκία έβαλε εναντίον θέσεων των «λαϊκών δυνάμεων», δηλαδή των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF) του καθεστώτος Άσαντ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, συγκρούσεις στη Ράτζο συνεχίζονται, αλλά είναι «περιορισμένες». Οι SDF υποστηρίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους διείσδυσαν στη Ράτζο, επιβεβαιώνοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται.