4 Μάρτιος 2018, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2018, 09:24

Το σημείο της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο

  • Το σημείο της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο
    (Φωτ.: live-events.gr)

Η συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας κοντά στο τελωνείο των Καστανιών βρίσκεται σε ένα σημείο δίπλα στη γέφυρα και δεν χωρίζεται από φράκτη. Λίγα μέτρα δίπλα από τη γέφυρα και σε μικρή απόσταση από το τελωνείο είναι το σημείο που συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους αξιωματικούς.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα live-events.gr φαίνεται το ακριβές σημείο της σύλληψης.

Οι δύο στρατιωτικοί αποπροσανατολίστηκαν από την έντονη χιονόπτωση το πρωί της Πέμπτης και βρέθηκαν, για λίγα μέτρα, στην πλευρά της Τουρκίας. Τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα ανάμεσα στις δύο χώρες, ωστόσο λόγω του στρατιωτικού νόμου που εφαρμόζεται στη Τουρκία, αποφασίστηκε να τηρηθεί η επίσημη διαδικασία της σύλληψης και προφυλάκισης των δύο Ελλήνων. Στην απολογία τους οι δύο στρατιωτικοί υπογράμμισαν πως διέσχισαν τα σύνορα κατά λάθος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Παρόντες στη δίκη οι γονείς των στρατιωτικών
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει έφεση από την ελληνική πλευρά, προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στη χώρα μας. Εξάλλου, το κατηγορητήριο που τους βαραίνει είναι για «παράνομη είσοδο στην Τουρκία», παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr, οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, θα περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να βρεθούν και στη δικαστική αίθουσα. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.