1 Μάρτιος 2018, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2018, 15:02

Το Περιστέρι Αττικής υποδέχεται την εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

  • Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και ετήσιο μνημόσυνο στη Μονή Περιστερώτα
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Θεωρώντας σημαντική για τον ελληνισμό και για τους Ποντίους τη χάρη του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, αλλά και της Μονής Περιστερεώτα, ο Ποντιακός Πολιτισμικός Οργανισμός «Πυρρίχιος Ακαδημία» υποδέχεται την ιερή εικόνα του Αγίου.

Η εικόνα θα φιλοξενηθεί στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) στο Περιστέρι Αττικής, από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου.

«Η ιστορία της Σταυροπηγιακής Μονής Περιστερεώτα στη Γαλίαινα του Πόντου από το 752 μ.Χ. έως και το 1923 αποτελεί εθνική και θρησκευτική κληρονομιά με συμβολικό, σημασιολογικό και ουσιαστικό νόημα μέχρι και σήμερα. Ως “Πυρρίχιος Ακαδημία” με ταπεινότητα λάβαμε την πρωτοβουλία για την έκθεση σε προσκύνημα της εικόνας του, έπειτα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους στην Ευαγγελίστρια και σε συνεργασία με το Σωματείο "Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα"», ανέφερε στο pontos-news.gr ο επικεφαλής του Οργανισμού Όμηρος Παχατουρίδης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εικόνα θα φτάσει στην πλατεία Λουτρών (Π. Τσαλδάρη και 25ης Μαρτίου) την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 17:00, και από εκεί συνοδεία χορευτών της «Πυρριχίου Ακαδημίας» αλλά και χορευτικών συγκροτημάτων με παραδοσιακές ενδυμασίες θα μεταφερθεί στο ναό όπου θα γίνει δοξολογία.

  • Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.