1 Μάρτιος 2018, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2018, 11:21

Με πολιτικό όρκο η ορκωμοσία των νέων υπουργών

  • Με πολιτικό όρκο η ορκωμοσία των νέων υπουργών
    Στιγμιότυπο από παλαιότερη ορκωμοσία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στο Προεδρικό Μέγαρο, ως είθισται, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει στις 12:30 η ορκωμοσία των τεσσάρων νέων προσώπων που μπαίνουν στη κυβερνητικό σχήμα, αλλά και του Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και παράλληλα αναλαμβάνει υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στη θέση του παραιτηθέντα Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η ορκωμοσία θα γίνει με πολιτικό όρκο («δηλώνω» και όχι «ορκίζομαι» θα πουν οι νέοι υπουργοί), και συνεπώς δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο Προεδρικό.

Ο Φώτης Κουβέλης, η έκπληξη του μίνι ανασχηματισμού, αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τη θέση του Γιάννη Μουζάλα παίρνει ο Δημήτρης Βίτσας, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη θέση του επίσης παραιτηθέντα Κώστα Ζουράρι αναλαμβάνει η Μερόπη Τζούφη, ενώ ο Κωνσταντίνος Στρατής παίρνει τη νέα θέση που δημιουργήθηκε και αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δίπλα στη Λυδία Κονιόρδου.

Τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα παίρνει ο Θανάσης Ηλιόπουλος. Ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.